Belysningen viktig för känslan

Att inreda ett rum handlar kanske för de allra flesta om att möblera och dekorera rummet till den känsla man vill uppnå. Inredning har blivit ett av våra största intressen, och det finns hur mycket inspiration och tips som helst att hämta. Inredningstidningarna blir fler och fler, och det finns knappt en TV -kanal som inte har ett inredningsprogram. Likaså är inredningsbloggarna också många, och alla dessa källor ger ett enormt utbud av idéer och tips. Det är med tanke på detta inte svårt att hitta exempel och bilder att inspireras av för den som står inför att inreda sitt hem. Men, det finns en detalj som inte förekommer så ofta, varken i tidningarnas reportage eller i bloggar och TV program, nämligen belysningen.

Tyvärr är det inte lika lätt att hitta tips och råd om hur man ska använda belysningen i sin inredning. Det är lite synd, eftersom belysningen betyder så oerhört mycket för inredningen.

Naturligtvis måste man ha en god allmänbelysning i ett rum, som kan användas när man behöver ordentligt ljus för att utföra ett jobb, städa eller laga mat, till exempel. Men, det är belysning för stämning och mys som sätter prägel på ett hem, och det är kanske inte alltid så lätt att få till den belysningen rätt.

En liten lampa till fönstret och till soffbordet är naturligtvis inte svårt att hitta. Men, belysning kan användas på så många sätt, och man kan förändra ett rum genom att använda olika typer av belysning.

Genom att belysa ett föremål eller en tavla som man gillar, framhäver man den detaljen och ger den en mer central betydelse i rummet. Och idag finns det inga gränser för hur man kan använda små ljuskällor för att verkligen göra sitt hem personligt och speciellt.

Eftersom de vanliga glödlamporna håller på att fasas ut, har det kommit så många nya lampor som ger helt andra möjligheter. Idag är inte belysning bara en lampa, det kan också vara en slinga eller en slang med små lysdioder. Tänk hur många användningsområden en sådan flexibel lösning kan ha i ett rum. Det är verkligen inte bara en belysning man använder vid jul, utan den har stor betydelse i inredningen året runt. Med en slinga eller en ljusslang av dessa typer kan man till exempel använda belysning vid golvet, vilket kan ge en tung möbel ett nästan svävande uttryck. Man kan använda dem där man aldrig skulle komma på tanken att sätta en vanlig glödlampa, och på så sätt använda sig av belysning på ett ytterst kreativt sätt. Där är det i stort sett bara den egna fantasin som sätter gränser.

Belys snygga posters och tavlor

Att använda belysningen för att lysa upp snygga posters och tavlor på ett fint sätt är också ett sätt att öka den mysiga känslan i det aktuella rummet. Detta kan göras på olika sätt, antingen ser man till att det finns en passande allmänbelysning som gör att postern får en snygg vinkel eller så kan man jobba med en spotlight för att direktbelysa postern.

Oavsett hur du väljer att belysa din tavla eller poster så är det såklart viktigt att du hittar en poster som passar in tillsammans med resten av din inredning. På BGA Fotobutik hittar man ett stort antal olika posters att välja mellan som passar in i precis vilket hem som helst.

Upplägget på BGA Fotobutik är att man delat upp posters i olika kategorier baserat på utseende eller motiv vilket gör att du enkelt kan hitta det som just du vill ha till ditt rum. Smart, snabbt och enkelt!

Kommentera